Grove horn (med skinke, ost og tomat)
18 stk.
Ingredienser:
25 g gær
3 dl mælk
1 tsk salt
200 g fuldkornshvedemel
300 g hvedemel
70 g tomatpure
200 g revet ost
150 g skinkestrimler
Fremgangsmåde:
1. Opløs gæren i mælk og tilsæt salt.
2. Tilsæt mel og rør dejen godt sammen.
3. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
4. Del dejen i 3 lige store kugler.
5. Rul dejen så den er rund (ca. 25 cm i diameter) og skær dejen i 6 trekanter.
6. Smør tomatpure på dejen og drys med ost og skinke.
7. Rul dem sammen til et horn og lad dem hæve i ca. 15 minutter.
8. Pensel med æg og drys evt. med sesamfrø.
9. Bag hornene ved 200 grader i 15-20 minutter (til de er bagte og gyldne).
TIP: De grove horn kan fryses ned og tages op om morgenen – så er de klar til spisepausen i skolen.
Giv evt. også en fiskefrikadelle og lidt gnavegrønt med i madpakken. Så har dit barn noget fra alle 5 fingre i Madpakkehånden.
Find flere lækre opskrifter til madpakken på Skolemælk.dk