Tilbage til Opskrifter

Grove horn (med skinke, ost og tomat)

18 stk. 

Ingredienser:
25 g gær
3 dl mælk
1 tsk salt
200 g fuldkornshvedemel
300 g hvedemel
70 g tomatpure
200 g revet ost
150 g skinkestrimler

Fremgangsmåde:
1. Opløs gæren i mælk og tilsæt salt.
2. Tilsæt mel og rør dejen godt sammen.
3. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
4. Del dejen i 3 lige store kugler.
5. Rul dejen så den er rund (ca. 25 cm i diameter) og skær dejen i 6 trekanter.
6. Smør tomatpure på dejen og drys med ost og skinke.
7. Rul dem sammen til et horn og lad dem hæve i ca. 15 minutter.
8. Pensel med æg og drys evt. med sesamfrø.
9. Bag hornene ved 200 grader i 15-20 minutter (til de er bagte og gyldne).

TIP: De grove horn kan fryses ned og tages op om morgenen – så er de klar til spisepausen i skolen.

Giv evt. også en fiskefrikadelle og lidt gnavegrønt med i madpakken. Så har dit barn noget fra alle 5 fingre i Madpakkehånden.

Find flere lækre opskrifter til madpakken på Skolemælk.dk

Opskrifter til madpakken

LF MF PIZZASNEGLE

Pizzasnegle med tomat, gulerod, majs og ost

LF MF PIROGGER

Pirogger med spinat, kartofler og mozzerella

LF MF TAERTER

Små grøntsagstærter med broccoli og tomat